Medicul rus care l-a tratat pe Navalnîi după otrăvire a murit „brusc” la vârsta de 55 de ani. Autorităţile ruse nu au oferit detalii despre cauzele decesului medicului

Postat la 05 februarie 2021 81 afişări

Medicul rus care l-a tratat pe Navalnîi după otrăvire a murit „brusc” la vârsta de 55 de ani. Autorităţile ruse nu au oferit detalii despre cauzele decesului medicului

Doctorul Serghei Maksimişin a murit „brusc” la vârsta de 55 de ani. Maksimişin a fost responsabil de tratarea lui Alexei Navalnîi după ce a fost otrăvit într-un avion. Autorităţile ruse nu au oferit detalii despre cauzele decesului medicului

Un medic de la spitalul unde a fost tratat Alexei Navalnîi, imediat după ce a fost otrăvit într-un avion vara trecută, a murit joi.

Serghei Maksimişin, care era unul dintre şefii spitalului de de urgenţă din Omsk, a murit „brusc” la vârsta de 55 de ani, potrivit unui comunicat publicat de spital.

"Cu regret, vă informăm că medicul şef-adjunct al secţiei de anestezie şi resuscitare a spitalului de urgenţă №1, asistent în cadrul Universităţii de Medicină din Omsk, doctor în ştiinţe medicale, Maksimişin Serghei Valentinovici a murit brusc", se arată în comunicatul spitalului, citat de CNN.

În mesajul publicat de aceştia nu se arată spune nimic despre cauzele decesului.

Navalnîi a fost internat iniţial în spitalul din Omsk pe 20 august, după ce s-a simţit rău ca urmare a expunerii la Novichok în timp ce se afla într-un avion care se îndrepta din Siberia către Moscova. Avionul a aterizat de urgenţă în Omsk.

Navalnîi a fost pus într-o comă indusă medical şi apoi transferat la un spital din Berlin, unde a petrecut cinci luni recuperându-se după otrăvire. După ce s-a întors în Rusia, a fost trimis la închisoare sub acuzaţia de încălcare a condiţiilor de probaţiune ale unei sentinţe anterioare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
medic,
tratat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.