Medicul care la 98 de ani nu renunţă să ajute oamenii care au nevoie în timp ce îşi pune propria viaţă în pericol: „Soţia mea este îngrozită că aş putea aduce virusul acasă şi are dreptate”

Autor: Ioana Matei Postat la 29 aprilie 2020 186 afişări

Medicul care la 98 de ani nu renunţă să ajute oamenii care au nevoie  în timp ce îşi pune propria viaţă în pericol: „Soţia mea este îngrozită că aş putea aduce virusul acasă şi are dreptate”

Mediul Christian Chenay continuă să lucreze în pofida riscurile de îmbolnăvire cu COVID-19 pentru cei de vârsta lui, potrivit unui articol publicat de BBC.

Cel mai în vârstă medic al Franţei face în continuare vizite săptămânale la domiciliul pacienţilor pentru a oferi îngrijire. Decizia lui de a lucra în continuare ţine parţial de lipsa de medici de familie cu care se confruntă Franţa.

„Sunt foarte atent. Soţia mea este îngrozită că aş putea aduce virusul acasă şi are dreptate”, a spus el în interviul acordat BBC.

Medicul a fost nevoit să închidă cabinetul pe care îl avea în Paris, dar ţine şi consultaţii în mediul online pentru pacienţi şi face vizite săptămânale chiar şi la un azil de bătrâni. „Nu îi pot abandona în mijlocul epidemiei cu acest virus. Nu ar putea să se descurce pe cont propriu.”

„Am aproape 99 de ani, ar trebui să îmi reduc activitatea din mai multe motive. Lucrez într-un ritm mai lent decât înainte, trebuie să am grijă”, a mai spus medicul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
perioada,
bbc,
franta,
mediu,
pacienti,
vizita,
articol,
continuare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.