Maxischimbări la ajutoarele de minimis

Postat la 21 septembrie 2013 364 afişări

Scăderea plafonului maxim de la 200.000 de euro la 100.000 de euro, durata înscrierii de zece zile şi acordarea de punctaje fiecărui proiect sunt principalele modificări anunţate la schema de ajutoare de minimis de către Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism.

Maxischimbări la ajutoarele de minimis

Potrivit modificărilor, înscrierea va dura zece zile, vor fi acordate punctaje fiecărui proiect în funcţie de anumite criterii şi nu va mai funcţiona criteriul primul venit, primul servit, ca la sesiunea de înregistrare online a IMM-urilor de la sfârşitul lunii august, care a dus la blocarea site-ului şi anularea sesiunii. De asemenea, a fost scoasă obligativitatea ca firmele să păstreze un anumit număr de locuri de muncă, în schimb IMM-urile vor primi un punctaj mai mare în funcţie de numărul celor pe care îi angajează.

Maria Grapini a mai precizat că punctaj mai mare urmează să primească şi firmele din industrie. "Indicatorii sunt următorii: pentru producţie - 35 de puncte, pentru servicii, sănătate, asistenţă - 20 puncte şi la cercetare - 30 de puncte, deci maximum de puncte la producţie. Noi vrem să ajutăm firmele care sunt cele mai fragile, în funcţie de mărime, şi atunci am spus: dăm maximum de puncte la microîntreprinderi - 15 puncte, la întreprindere mică - 10 puncte, la întreprindere mijlocie - 5 puncte. Al treilea indicator, de departajare cumva, este numărul de oameni. Dacă aveţi un angajat primiţi 15 puncte, dacă înfiinţaţi două locuri de muncă - 20 de puncte, 3 locuri de muncă - 25, 4 locuri - 30 şi 5 locuri - 35", a declarat Maria Grapini.

Ea a menţionat că va fi acordat un punctaj mai mare şi pentru zona rurală. Ministrul pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism a explicat că cel mai mare punctaj este de 100 de puncte, dar că punctajul minim pentru aprobarea proiectului este de 60 de puncte. "Totalul care se poate face este de 100 de puncte, dar punctajul minim pentru aprobare este de 60 de puncte. Lăsăm liber zece zile să se înscrie toată lumea, facem o ierarhizare în funcţie de puncte, iar dacă până la 60 de puncte sunt mai mulţi decât avem noi fonduri, le păstrăm în banca de date, luptăm să suplimentăm în anul următor banii şi proiectele depuse rămân valabile", a spus Grapini.

Ministrul a explicat că apoi, timp de 60 de zile, vor fi verificate dosarele pentru a nu exista neconcordanţe după ce un soft va stabili care firme au punctajele mai mari pe baza criteriilor mai sus menţionate. Singurul lucru care nu a fost, deocamdată, stabilit este dacă aceste dosare vor fi depuse la ADR-uri sau la Oficiile pentru IMM-uri.  "Nu se va mai derula la centru, se vor depune la ADR-uri sau la Oficiile pentru IMM-uri, deci în cele opt regiuni, şi va fi transparent pentru că va fi un soft în care punctajul iese automat din calculator, nu mai pune punctajul o comisie în mod subiectiv", a spus Grapini.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/maxischimbari-la-ajutoarele-de-minimis-11370440
11370440
comments powered by Disqus
Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum face un român 400.000 de lei vânzând ceva la care nu v-aţi fi gândit. Ideea i-a venit la început de pandemie Cum face un român 400.000 de lei vânzând ceva la care nu v-aţi fi gândit. Ideea i-a venit la început de pandemie
ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie
Mediafax
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Cum a ajuns România în scandalul Hunter din cursa prezidenţială a SUA
MonitorulApararii
„Reprezentanţă militară” rusă la Belgrad? „Reprezentanţă militară” rusă la Belgrad?
FEDERAŢIA RUSĂ - JURNAL MILITAR LA FLANCUL DE EST AL NATO (1-15 OCTOMBRIE 2020)
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc
Caz îngrijorător Teste Covid furate, făcute acasă şi falsificate de o infirmieră şi partenerul ei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.