Măsurile de supraveghere a Greciei propuse de ţări din zona euro, considerate forme de colonialism

Postat la 18 octombrie 2011 6 afişări

Unele state ale zonei euro vor ca o echipă a Comisiei Europene (CE) să primească atribuţii de a supraveghea vânzarea de active ale statului elen, dar şi serviciile publice ale ţării, însă propunerea este considerată de oficiali europeni ca o formă de colonialism.

Propunerile fac parte dintr-un plan mai amplu de a înăspri supravegherea Atenei, au spus sursele.

Măsurile, care ar putea fi respinse încă din fază iniţială din cauza opoziţiei puternice, subliniază presiunile în creştere pentru o urmărire mai atentă a Greciei, unele ţări europene fiind gata chiar să susţină o reducere a suveranităţii statului elen.

Liderii din zona euro se întâlnesc duminică pentru a discuta noi planuri de ajutor pentru Grecia, iar propuneri pentru un control mai strict sunt de asemenea pe agendă. Un oficial a declarat că există un sprijin larg pentru urmărirea mai atentă a statului elen, care a înregistrat progrese lente în privinţa privatizărilor şi implementării altor reforme.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Greciei,
supraveghere,
Comisiei Europene
/actualitate/masurile-de-supraveghere-a-greciei-propuse-de-tari-din-zona-euro-considerate-forme-de-colonialism-8878896
8878896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.