MasterCard şi Credit Europe Bank au adus în România primele carduri cu afişaj (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 noiembrie 2011 131 afişări

MasterCard Europe şi Credit Europe Bank au lansat primul card cu afişaj din România, care încorporează tehnologia Display Card, ce permite un nivel mai ridicat de control.

Credit Europe Bank este prima instituţie bancară ce oferă cardul cu display consumatorilor români, prin emiterea a 10.000 de carduri de debit Display MasterCard. Cardurile permit obţinerea datelor de autentificare pentru efectuarea de tranzacţii online într-un mod simplu şi integrează funcţiile de plată ale unui card convenţional. Fiecare card prezintă un mic ecran şi unul sau mai multe butoane sensibile la atingere, pe care utilizatorul le poate folosi pentru a genera informaţie (numere şi/sau text) pe afişaj.

Posesorii de carduri Credit Europe Bank pot genera o parolă prin apăsarea unui buton de pe card. Parola, afişată o singură dată, este apoi utilizată pentru a adăuga un nivel de securitate suplimentar procedurii de autentificare pentru tranzacţii online. Având în vedere faptul că parola se schimbă la fiecare utilizare, aceasta nu poate fi interceptată sau reutilizată, protejând astfel sistemul de atacuri de tip phishing sau de altă natură.

"Această nouă tehnologie oferă un nivel complet nou de interactivitate între utilizator şi emitent, aducând beneficii semnificative amândurora", a declarat Fikret Ates, Head of Added Value Solutions la MasterCard Europe. "MasterCard şi Credit Europe Bank au reuşit să aducă unul dintre primele programe de carduri cu display din lume în România, ca o premieră naţională", spune Denisa Mateescu, general manager România şi Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.

Cardul Credit Europe Bank se numeşte Credit Europe Net şi va avea funcţiile unui card de debit, precum şi ale unui dispozitiv clasic de generare a parolei pentru autentificare în contul de internet banking. Această lansare reprezintă o primă etapă dintr-o serie de produse ale băncii care încorporează tehnologia cu display pentru autentificarea necesară tranzacţiilor electronice.

"Cardul permite posesorului să acceseze serviciul de internet banking fără un dispozitiv dedicat, ceea ce asigură un nivel ridicat de securitate a serviciilor fără costuri suplimentare. Cardul este totodată mult mai practic în condiţiile în care utilizatorii vor folosi un singur dispozitiv, în loc de două, cum era necesar anterior", a declarat Etem Birinci, Vicepreşedinte Credit Europe Bank.

MasterCard cercetează de doi ani funcţionalitatea cardurilor cu afişaj şi consideră că această tehnologie a ajuns la un grad de maturitate potrivit pentru a fi folosită. Mai multe produse ale NagraID Security au trecut procesul de aprobare CSI (Card Security and Integrity), demonstrând astfel nivelurile cerute de durabilitate şi siguranţă, în conformitate cu standardele ISO cerute pentru comercializarea şi folosirea sub regulile şi standardele MasterCard. Linia de produse MasterCard cu display este disponibilă prin partenerii NagraID Security - în cazul Credit Europe Bank fiind vorba despre producătorul turc E-Kart.

Un avantaj al cardului cu display este opţiunea autentificării de la distanţă. Cardurile cu display oferă clienţilor o soluţie adiţională de autentificare ce facilitează tranzacţiile pe bază de SecureCod (cod de securitate) şi pot înlocui sau funcţiona în paralel cu cititoarele CAP (cip de autentificare) oferite de bănci posesorilor de carduri în Europa. Cardul cu display este o importantă completare a soluţiilor existente de autentificare MasterCard (cititorul CAP, CAP mobil, SMS CAP).

O altă trăsătură este posibilitatea de a afişa soldul contului pentru cardurile de debit şi preplătite. Conform cercetărilor de piaţă, 57% dintre cei care au un card de debit ar folosi mai des un card cu funcţia de afişare a soldului. Există potenţial şi pentru economisire: studiile în Statele Unite au arătat că 70% dintre apelurile la call-centere sunt efectuate de la telefoane mobile şi 50% sunt solicitări simple, cum ar fi valoarea soldului.

Conform MasterCard, viitoarele carduri cu display vor susţine o serie de funcţii utile, precum generarea parolei dinamice, afişarea soldului, totalul punctelor de loialitate, lista tranzacţiilor recente, actualizarea limitei de credit/cheltuială şi suma tranzacţiei curente, informaţii de transit ticketing, mesaje de marketing transmise de emiţător etc.

Credit Europe Bank România, membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, are aproape 500.000 de clienţi persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii, pe care îi deserveşte printr-o reţea de 77 de sucursale, agenţii şi puncte de lucru, precum şi prin canale alternative de distribuţie - ATM-uri, POS-uri, servicii de Internet şi Phone Banking.

MasterCard, companie globală de plăţi şi tehnologie, operează cea mai rapidă reţea de procesare a plăţilor din lume, cu clienţi în peste 210 de ţări şi teritorii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mastercard-si-credit-europe-bank-au-adus-in-romania-primele-carduri-cu-afisaj-video-8928575
8928575
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.