Maşinile diesel ar putea ajunge istorie: Motorul pe benzină cu care japonezii vor să ucidă” diesel-ul

Postat la 28 mai 2017 2894 afişări

Constructorul japonez Nissan propune un nou tip de motor pe benzină despre care spune că ar putea face diesel-urile moderne să pară depăşite.

Maşinile diesel ar putea ajunge istorie: Motorul pe benzină cu care japonezii vor să ucidă” diesel-ul

Noul motor foloseşte o tehnologie de compresie variabilă. Inginerii Nissan spune că tehnologia permite motorului să aleagă în orice moment raportul de compresie optim, un factor cheie în motoarele pe benzină.

 

Noul motor produs de Nissan combină puterea unui motor pe benzină cu turbină cu eficienţa pe care o are un diesel la consum, obţinând un echilibru pe care motoarele pe benzină nu au reuşit să-l atingă până în prezent.

 

Invenţia Nissan vine într-un moment delicat pentru motoarele diesel, după ce scandalul Dieselgate a zdruncinat încrederea unora în tehnologia motoarelor diesel.

 

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
benzina,
istorie,
japonezi,
masini,
motor,
ucidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.