Maşină şi căruţă confiscate, plus amenzi de 60.000 de lei, pentru gunoi aruncat pe domeniul public în oraşul care a declarat război celor care aruncă gunoiul în spaţii publice

Autor: Petru Mazilu Postat la 20 februarie 2021 198 afişări

Maşină şi căruţă confiscate, plus amenzi de 60.000 de lei, pentru gunoi aruncat pe domeniul public în oraşul care a declarat război celor care aruncă gunoiul în spaţii publice

Poliţiştii locali din Brăila au confiscat o maşină şi o căruţă din care s-au aruncat gunoaie pe domeniul public. În plus proprietarii au fost amendaţi cu 30.000 de lei fiecare. Măsura a fost luată la solicitarea Primăriei Brăila care vrea să-i împiedice pe localnici să arunce gunoiul la întâmplare.

Reprezentanţii Primăriei Brăila spun că s-au săturat să adune gunoiul aruncat pe domeniul public. Timp şi bani risipiţi, susţine primarul Marian Dragomir, care anunţă că au fost confiscate primele vehicule din care s-a aruncat gunoi.

„Ne ţinem de cuvânt, în urmă cu două zile am dat prima amendă de 30.000 de lei, adică 6.200 de euro, şi am confiscat o căruţă din care se arunca gunoi. Azi am dat încă o amendă de 30.000 de lei, dar am confiscat o maşină. Şi nu ne oprim, doar aşa terminăm cu gunoaiele”, a explicat, pentru MEDIAFAX, primarul Marian Dragomir.

În filmare se vede că persoanele care aruncă gunoi sunt violente şi apoi trec la rugăminţi. Primarul Brăilei, însă, anunţă că autorităţile nu vor ceda: „Gata, AJUNGE!!! Dacă vrem un oraş curat trebuie să luăm atitudine!!!”, este mesajul lui Dragomir.

Edilul şef mai spune că persoanele prinse în timp ce aruncau gunoi nu sunt la prima abatere şi dă asigurări că amenzile vor fi plătite.

„Dacă cumva….. credeţi că aceşti indivizi au aruncat acum prima dată gunoiul pe câmp, nu este asa ..… pe 05.02.2021 au mai fost prinşi şi amendaţi cu 1.000 de lei fiecare. Acum vor avea ce povesti la cei ca ei. Dacă cumva credeţi că nu vor plăti amenzile … nu este aşa. Vor fi executaţi silit (dacă au bunuri în proprietate sau venituri) sau daţi în judecată (dacă nu au bunuri în proprietate sau venituri) pentru ca amenzile să se transforme în ore de muncă în folosul comunităţii ….. nu mai scapă niciodată”, a precizat primarul Marian Dragomir.

Primăria Brăila a anunţat că, începând de miercuri, confiscă toate maşinile şi căruţele care aruncă gunoi pe domeniul public. Vehiculele confiscate sunt vândute sau distruse. Acţiunea se desfăşoară cu agenţii Poliţiei Locale, dar domeniul public este monitorizat şi cu ajutorul camerelor de supraveghere. În oraş funcţionează 360 de camere, iar anul acesta vor mai fi montate încă 200 de unităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maşină,
primărie,
gunoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.