Masca trebuie schimbată o dată la 4 ore de anumiţi angajaţi. Reguli impuse la serviciu. Ce prevede proiectul Guvernului de lege

Postat la 12 mai 2020 100 afişări

Masca trebuie schimbată o dată la 4 ore de anumiţi angajaţi. Reguli impuse la serviciu. Ce prevede proiectul Guvernului de lege

Masca va deveni un accesoriu şi mai des întâlnit. Toată lumea va avea obligaţia de a purta mască la serviciu, în transportul în comun sau la supermarket.

Pentru angajaţii din unităţile comerciale, masca va fi purtată permanent şi va fi schimbată obligatoriu la cel mult 4 ore, se arată în proiectul Guvernului.

Marcel Vela a susţinut într-un interviu că persoanele care nu poartă mască în mijloacele de transport pot fi reclamate la 112.

Din 15 mai, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Proiectul de lege privind măsurile din timpul stării de alertă prevede şi că angajaţii care lucrează cu publicul trebuie să-şi schimbe masca la cel mult 4 ore.

”Obligaţia de a purta în permanenţă masca ce va fi schimbată la un interval de cel mult 4 ore, iar operatorul economic va asigura măşti pentru aceştia, precum şi soluţii de dezinfecţie a mainilor in zona de acces in incinta”, se arată în art.4 (3) din propunerea Guvernului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
guvern,
schimbare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.