Premierul Ludovic Orban anunţă prelungirea plăţii şomajului tehnic

Autor: Laura Buciu, Mediafax Postat la 11 mai 2020 113 afişări

Premierul Ludovic Orban anunţă prelungirea plăţii şomajului tehnic

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că plata şomajului tehnic va fi prelungită până cel puţin la data de 1 iunie.

Orban a spus, luni, la Piteşti, într-o conferinţă de presă, că printre măsurile luate privind starea de alertă are în calcul prelungirea plăţii şomajului tehnic până cel puţin la data de 1 iunie.

„În cazul şomajului tehnic vom prelungi plata şomajului tehnic cel puţin până la data de 1 iunie, urmând să menţinem şomajul tehnic doar în acele domenii în care vom menţine restricţii după data de 1 iunie”, a spus Orban.

După această dată, Guvernul ia în calcul înlocuirea şomajului tehnic cu o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţii companiilor, care din cauza închiderii totale sau parţiale, au fost nevoite să trimită salariaţii în şomaj tehnic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premier,
somaj,
plati,
anunt,
ludovic orban

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.