Cum încurajează Spania industria să-şi reia activitatea: Guvernul de la Madrid pune pe masă o schemă de stimulente, după o întâlnire cu mediul privat

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 mai 2020 43 afişări

Guvernul din Spania a bătut palma cu reprezentanţii industriei din ţară pentru a extinde schema de şomaj tehnic până la data de 30 iunie, în timp ce oferă stimulente pentru businessurile ale căror angajaţi se întorc la muncă în mod activ, potrivit FT.

Ce stimulente oferă guvernul

Guvernul de la Madrid va oferi businessurilor scutiri parţiale de la plata contribuţiilor sociale, atât pentru angajaţii intraţi în şomaj tehnic, cât şi pentru cei care s-au întors la muncă.

Scutirile sunt mai generoase pentru cei care îşi reiau activitatea şi cheamă oamenii la muncă.

De exemplu, companiile cu mai puţin de 50 de angajaţi sunt scutite de la plata a 60% din contribuţiile sociale pe luna mai pentru angajaţii care sunt în şomaj parţial, însă guvernul oferă o sctuire de 85% din contribuţii pentru angajaţii care s-au întors la muncă.

Schema de şomaj tehnic a guvernului spaniol asigură veniturile pentru 3 milioane de cetăţeni care ar fi fost concediaţi în lipsa acesteia.

Anterior, schema a fost motivată prin cadrul extraordinar conturat astăzi de criza medicală şi de măsurile de carantină – pe care guvernul a început să le elimine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
stimulente,
industrie,
spania,
activitate,
madrid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.