Mărturia halucinantă a unui român care a trăit opt ani în Orientul Mijlociu. Care este adevăratul pericol acum

Postat la 24 septembrie 2015 1286 afişări

Mărturia halucinantă a unui român care a trăit opt ani în Orientul Mijlociu. Care este adevăratul pericol acum

Valul de imigranţi arabi care a ajuns în Europa „a fost transformat într-o adevărată afacere din care unii au numai de câştigat”. Asta susţine Emanuel Peterliceanu, un băimărean de 37 de ani, care a studiat în Irak şi apoi în Siria, iar după ce a petrecut opt ani în Orientul Mijlociu spune că s-a familiarizat cu arabii şi spune că mulţi dintre cei care au ajuns în Europa mint în legătură cu ţara lor de provenineţă, scriu cei de la Vocea Transilvaniei.

„În primul rând, nu doar prin prisma faptului că am studiat în Irak sau că am trăit în Siria, ci şi datorită faptului că mă ocup cu integrarea refugiaţilor de doi ani, eu fiind preşedintele Asociaţiei Nord pentru Cooperare şi Integrare, am ajuns să cunosc cultura tuturor ţărilor arabe şi pot spune că sirienii ca popor sunt oameni cu concepţii liberale, riscul ca sirienii să nu se poată integra în societatea europeană este mic.

În ceea ce ne priveste pe noi, pericolul îl reprezintă organizaţiile teroriste musulmane care au găsit o breşă în sistemul birocratic european şi occidental. Această breşă este tocmai faptul că orice persoană care trece fraudulos graniţa poate să se declare refugiat. Declarându-se refugiat are şanse să primească statutul de refugiat sau în cel mai rău caz de protecţie subsidiară şi implicit paşaport românesc. În cazurile de forţă majoră, cum este cazul Siriei, toate statele lumii sunt obligate să acorde statutul de refugiat oricărui sirian care fuge din calea războiului”, spune băimăreanul, potrivit sursei citate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marturia-halucinanta-a-unui-roman-care-a-trait-opt-ani-in-orientul-mijlociu-care-este-adevaratul-pericol-acum-14746911
14746911
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.