Marţi începe distribuirea voucherelor în Programul pentru creşterea natalităţii

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 ianuarie 2023 44 afişări

Ministrului Familiei, Gabriela Firea, anunţă că marţi vor fi distribuite primele zece vouchere în Programul pentru creşterea natalităţii: „Ne dorim şi acţionăm energic pentru ca tratamentul să fie un succes”.

Marţi începe distribuirea voucherelor în Programul pentru creşterea natalităţii

„Începem distribuirea voucherelor în Programul pentru creşterea natalităţii. Primele zece doamne care s-au înscris în program vor primi mâine (marţi - n.r.) tichetele pentru tratamentul prescris de medicul specialist. Sute de tichete vor fi transmise în perioada următoare. Ne dorim şi acţionăm energic pentru ca tratamentul să fie un succes şi să se nască mii de copii în urma acestui sprijin”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

EA precizează că a avut, luni, o şedinţă de lucru cu echipa Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pentru a discuta stadiul programului.

„Avem deja aproape 8.100 de solicitări de sprijin din partea cuplurilor sau femeilor care se luptă cu infertilitatea. Comisia de validare a analizat deja peste 600 de dosare şi dintre acestea au fost declarate eligibile 350 de dosare. Pe toate aceste dosare, voucherele vor fi trimise prin poştă în zilele următoare, dar nu înainte ca solicitanţii să semneze contractul cu ministerul. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei, acordat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineterului şi Egalităţii de Şanse, ajunge la beneficiari sunt forma a două vouchere: un tichet în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos, din reţeaua farmaciilor partenere, şi un al doilea voucher, în valoare de 10.000 de lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes. Primim în continuare dosare şi avem resurse suficiente pentru a ajuta mii de cupluri. De asemenea, avem garanţia colegilor din coaliţia de guvernare şi de la Ministerul de Finanţe că vom avea resurse suplimentare dacă va fi nevoie”, încheie Firea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
vouchere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.