Mark Zuckerberg bate cu pumnul în masă: Directorii şi managerii Meta vor trebui să muncească cot la cot cu angajaţii sau să plece

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 08 februarie 2023 1110 afişări

Mark Zuckerberg bate cu pumnul în masă: Directorii şi managerii Meta vor trebui să muncească cot la cot cu angajaţii sau să plece

Meta Platforms Inc, compania-mamă a Facebook, le-a cerut directorilor săi să se implice în mod direct în proiectele companiei, nu doar să dirijeze anumite iniţiative, în caz contrar ar urma să fie disponibilizaţi. Cea mai recentă directivă a Meta face parte dintr-un proces de eficientizare şi reducere a costurilor, scrie Bloomberg.

Procesul este cunoscut pe plan intern sub numele de „aplatizare”. Directorii şi managerii vor trebui să acţioneze ca şi colaboratori individuali, ale căror sarcini presupun codarea, proiectarea şi cercetarea pentru realizarea unui proiect. Mai mult, aceştia nu vor mai avea în subordine armate de subalterni pe care să le dirijeze ci se vor implica direct în proiectele companiei.

Meta a disponibilizat în noiembrie 2022 aproximativ 13% din forţa sa de muncă, în timpul primului val de major de dinsponibilizări. În lunile care au trecut de atunci, personalul s-a confruntat cu o teamă puternică privind potenţialele concedieri care ar putea avea loc în viitorul apropiat.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, consideră că gigantul tech încă se mişcă foarte încet şi este suprasaturat în privinţa personalului. El a numit 2023 „anul eficienţei” şi a promis să elimine managerii de nivel mediu şi proiectele neperformante.

Meta a lansat o nouă rundă de disponibilizări, care se va desfăşura într-o manieră graduală, potrivit unor surse din interiorul companiei. Unii angajaţi consideră că această schimbare este necesară, având în vedere că în interiorul gigantului tech există manageri care gestionează doar unul sau doi angajaţi.

Planul lui Zuckerberg de a crea o Meta mai simplă şi eficientă a împins în sus preţul acţiunilor după un 2022 dezastruos pentru companiei. În prezent, acţiunile s-au majorat cu 56% după ce în urmă cu un an compania bifa cel mai prost an din istoria sa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.