Mark Mobius: Guvernul ar trebui sa restructureze si sa pregateasca de privatizare companiile de stat (VIDEO)

Postat la 30 septembrie 2012 21 afişări

Statul trebuie sa gaseasca pentru companiile mari cumparatori viabili si buni administratori, in cazul Oltchim fiind posibil ca cel care a castigat licitatia sa nu fie un bun manager, a declarat Mark Mobius, in emisiunea "Dupa 20 de ani".

"In cazul Oltchim, cred ca este posibil ca cel care a cumparat combinatul sa nu fie un manager bun pentru companie. Cred ca este foarte important ca atunci cand statul vinde astfel de intreprinderi sa gaseasca un cumparator viabil, capabil sa cumpere si sa administreze activele cumparate in beneficiul tarii si sa faca si profit, bineinteles", a afirmat Mark Mobius, presedintele executiv al grupului Templeton Emerging Markets, administratorul Fondului Proprietatea, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV.

Intrebat daca in aceasta perioada de criza statul ar trebui sa incerce sa privatizeze sau sa eficientizeze companiile pe care le controleaza, Mobius a spus ca cele doua procese ar trebui realizate concomitent: "Mai intai trebuie sa incerce sa restructureze companiile dinauntru, sa numeasca manageri buni, sa faca schimbari, astfel incat acestea sa devina profitabile. In acelasi timp, sa inceapa procesul de privatizare astfel incat controlul asupra acestor companii sa poata fi trecut catre sectorul privat, statul sa isi vanda participatiile".

Inregistrarea emisiunii:

Mai mult pe stirileprotv.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mark-mobius-guvernul-ar-trebui-sa-restructureze-si-sa-pregateasca-de-privatizare-companiile-de-stat-video-10140638
10140638
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.