Marius Budăi susţine în continuare majorarea pensiilor şi a salariului minim: sunt analize şi cifre

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 septembrie 2022 72 afişări

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susţine în continuare majorarea pensiilor şi a salariului minim şi anunţă că există analize şi cifre care arată că modificările sunt posibile. Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că propunerea nu a fost discutată la Guvern sau în coaliţie.

Marius Budăi susţine în continuare majorarea pensiilor şi a salariului minim: sunt analize şi cifre

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a refuzat să comenteze declaraţiile premierului şi eventualele discuţii din interiorul coaliţiei.

„Ţine de bucătăria internă a Guvernului”, a spus Budăi.

Ministrul Muncii a mai spus că majorările reprezintă o propunere a PSD.

„Nu era o promisiune faţă de cetăţeni, am spus că aceasta este gândirea PSD pe care o prezentăm populaţiei (...) Sunt însoţite de analize şi cifre pe care le vom pune pe masă”, a declarat Marius Budăi.

În ciuda acestor declaraţii, Budăi susţine că în cadrul coaliţiei există „un dialog extrem de constructiv”.

Premierul Nicolae Ciucă a spus miercuri că propunerea PSD, anunţată de ministrul Muncii, Marius Budăi, privitoare la majorarea pensiilor şi salariilor, nu a fost discutată în coaliţie.

„Nu am discutat în coaliţie. Nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023. Nu pot răspunde cu da sau nu”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

El a mai declarat că ministrul Muncii, Marius Budăi, trebuia să aibă în vedere că este obligatorie consultarea Consiliului Naţional Tripartit.

„Ca atare, toate aceste chestiuni le vom clarifica şi vom avea o abordare la nivelul guvernului, aşa cum am avut şi până în acest moment. Este vorba de responsabilitate, este vorba de ceea ce oamenii aşteaptă de la noi - să ştie că guvernul este în măsură să ia decizii reale şi nu vorbe. Aici discutăm despre ceea ce facem, nu de ce vorbim”, a adaugat Ciucă.

Social-democraţii au propus creşterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marius budăi,
nicolae ciucă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.