Marius Budăi (PSD), susţine că sporul de calculator nu există în sistemul bugetar şi că aceste este folosite de guvernanţi pentru a justifica măsuri de austeritate.

Autor: Cosmin Pirv Postat la 17 februarie 2021 47 afişări

Marius Budăi (PSD), susţine că sporul de calculator nu există în sistemul bugetar şi că aceste este folosite de guvernanţi pentru a justifica măsuri de austeritate.

Fostul ministru al Muncii, social-democratul Marius Budăi, a declarat, la RFI, că sporul de calculator nu există şi că în timp ce a făcut parte din Guvern nu a descoperit sporuri abuzive.

„Este folosit în mod abuziv. Dacă îmi arătaţi un document oficial, da, putem avea o discuţie serioasă. Nu este decât o încercare penibilă de a justifica austeritatea”, a spus Marius Budăi.

Conform acestuia, PSD susţine plafonarea sporurilor la 30%, aşa cum este prevăzut în legea salarizării unitare.

„Dacă sunt abuzuri şi depăşesc acele 30%, trebuie îndreptate, dar să vorbeşti în România anului 2021, de exemplu, din arcul guvernamental să spui că ar mai exista sporul de calculator, care nu există sub nici o formă, pentru că acel spor a fost cu ani în urmă, când ştim cu toţii că acele monitoare de calculator nu numai că îţi afectau vederea, dar emiteau şi radiaţii puternice şi tot ceea ce înseamnă spor în România, că vorbim de angajaţi la privat, că vorbim de angajaţi la stat, aceste sporuri, îl auzeam pe Florin Cîţu spunând că sporurile trebuie legate de performanţă. Este total eronat. Sporurile se dau pentru condiţii deosebite de lucru sau pentru program de noapte sau pentru persoanele cu dizabilităţi. Premiile se dau pentru performanţă suplimentară faţă de fişa de post. Deci este total eronat. Neputinţa şi austeritatea pe care o impune un Guvern nu trebuie justificat din punctul meu de vedere, prin a pune în antiteză categorii sociale din România”, a mai spus fostul ministru al Muncii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sporuri,
marius budăi,
austeritate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.