Mario Draghi: În viziunea lui Putin nu sunt întrunite condiţiile pentru încetarea focului

Autor: Andreea Tobias Postat la 31 martie 2022 47 afişări

Mario Draghi: În viziunea lui Putin nu sunt întrunite condiţiile pentru încetarea focului

„Condiţiile" din partea lui Putin pentru o încetare a focului nu au fost încă îndeplinite, spune premierul italian Mario Draghi. În ce priveşte o întâlnire cu Zelenski, Putin i-a răspuns lui Draghi că nu e momentul potrivit. 

Mario Draghi a făcut aceste declaraţii la o întâlnire cu presa străină, referindu-se la discuţiile pe care le-a avut cu şeful Kremlinului, scrie ANSA.

„Mi-am exprimat convingerea că, pentru a rezolva probleme cruciale, este necesară o întâlnire cu Zelenski, care a cerut-o de la început. Iar Putin mi-a răspuns că nu este momentul potrivit. Unul dintre punctele de vedere ale lui Putin este că ar trebui să se facă paşi mici în negocieri", a adăugat el.

„De fapt, poziţiile celor două părţi s-au apropiat un pic, dar sunt prudent, pentru că există încă mult scepticism. Cu toţii vrem să vedem o rază de lumină. Sancţiunile funcţionează, pacea se obţine dacă Ucraina se apără, altfel nu există pace", a remarcat premierul italian.

Mario Draghi a adăugat că şi-a reafirmat disponibilitatea Italiei de a colabora pentru a construi o cale spre pace: „a fost acceptată, iar convorbirea telefonică s-a încheiat cu intenţia de a păstra legătura".

„Am aşteptări pozitive în ceea ce priveşte rolul Chinei, care ar putea deveni un actor major în procesul de pace. Trebuie să vedem dacă aceste aşteptări sunt confirmate de comportamentul Chinei”, a mai spus premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
draghi,
putin,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.