Marii creditori ai SUA sunt îngrijoraţi că ţara ar putea intra în default pentru prima dată din 1790

Postat la 08 octombrie 2013 53 afişări

Cei mai mari creditori ai SUA, China şi Japonia, cu obligaţiuni emise de Trezoreria americană de 2.400 miliarde dolari, au intensificat presiunea pentru depăşirea impasului politic din Congres care ameninţă să pună SUA în situaţia de a nu-şi plăti la timp datoriile pentru prima dată din 1790.

Marii creditori ai SUA sunt îngrijoraţi că ţara ar putea intra în default pentru prima dată din 1790

 Intrarea SUA în default ar putea destabiliza pieţele financiare globale, cu impact chiar mai puternic decât criza declanşată în 2008 de colapsul băncii Lehman Brothers.

Japonia trebuie să ia în calcul impactul unui default asupra portofoliului său de obligaţiuni emise de Trezoreria SUA, chiar dacă se aşteaptă ca Statele Unite să evite o astfel de criză, a declarat ministrul de Finanţe nipon, Taro Aso.

Secretarul de stat din Ministerul de Finanţe chinez Zhu Guangyao a declarat, anterior oficialului nipon, că SUA trebuie să prevină ajungerea ţării în incapacitate de a-şi plăti datoriile, potrivit cotidianului People’s Daily, citat de Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marii-creditori-ai-sua-sunt-ingrijorati-ca-tara-ar-putea-intra-in-default-pentru-prima-data-din-1790-11479494
11479494
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.