Purtătorul de cuvânt al CE: Raportul MCV pentru România va fi publicat la începutul anului 2014

Postat la 08 octombrie 2013 35 afişări

Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România va fi publicat la "începutul anului 2014", a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.

Purtătorul de cuvânt al CE: Raportul MCV pentru România va fi publicat la începutul anului 2014

 Iniţial, Comisia Europeană anunţase că raportul va fi publicat în decembrie 2013.

Întrebat de sesizarea ActiveWatch şi a Asociaţiei pentru Monitorizarea Justiţiei privind situaţia de la DNA, oficialul european a precizat că următorul raport MCV va aborda şi acest subiect.

"Nu sunt la curent cu această scrisoare. Dar ştiu că CE a primit o serie sesizări de la organizaţiile non-guvernamentale privind situaţia DNA din România din ultimele zile, provocată de unele dispute referitoare la numirea unor procurori (...) Comisia nu a comentat, nu comentează şi nu va comenta numirile individuale, cazurile particulare ale unor procurori. Nu acesta este rolul nostru. Comisia Europeană va aborda, cu siguranţă, situaţia de la DNA în următorul raport, care va fi publicat la începutul anului viitor", a spus purtătorul de cuvânt.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/purtatorul-de-cuvant-al-ce-raportul-mcv-pentru-romania-va-fi-publicat-la-inceputul-anului-2014-11478643
11478643
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.