Comisia Europeană anunţă deblocarea programului POS CCE pentru România

Postat la 08 octombrie 2013 47 afişări

Comisia Europeană a decis deblocarea programului POS CCE pentru România, a anunţat, marţi, la Bruxelles, Shirin Wheeler, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru politici regionale, Johannes Hahn.

Comisia Europeană anunţă deblocarea programului POS CCE pentru România

 Potrivit acesteia, Johannes Hahn a comunicat premierului Victor Ponta această decizie, luată după ce o echipă de audit a Comisiei Europene a fost la Bucureşti, în perioada 23-28 septembrie.

În zilele următoare, Comisia Europeană va trimite României 196 de milioane de euro pentru proiectele deja depuse.

Surse europene au precizat recent pentru MEDIAFAX că deblocarea POS CCE urma să fie anunţată la începutul lunii octombrie, după ce o echipă de audit a Comisiei Europene a fost la Bucureşti pentru a evalua măsurile luate de autorităţile române pentru reluarea programului.

Concluziile preliminare ale echipei de audit sunt favorabile, autorităţile române reuşind să remedieze mai multe deficienţe în funcţionarea Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, potrivit surselor citate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-anunta-deblocarea-programului-pos-cce-pentru-romania-11478622
11478622
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.