Maria, tânăra care şi-a revenit miraculos din comă, s-a reîntors la Facultatea de Stomatologie Iaşi

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 iunie 2021 135 afişări

Maria, tânăra care şi-a revenit miraculos din comă, s-a reîntors la cursurile Facultăţii de Stomatologie din Iaşi. În urmă cu o lună, studenta de 19 ani a fost operată de urgenţă pe creier de o tumoră extrem de rară la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi.

Maria, tânăra care şi-a revenit miraculos din comă, s-a reîntors la Facultatea de Stomatologie Iaşi

Potrivit reprezentanţilor spitalului ieşean, la finalul lunii aprilie Maria a fost transportată cu elicopterul SMURD de la Suceava la Iaşi, în comă profundă. În urmă cu aproximativ o lună de zile, ea a fost operată de urgenţă pe creier de o tumoră extrem de rară.

„Vreau să îi mulţumesc domnului doctor Lucian Eva pentru că m-a operat şi mi-a salvat viaţa şi o să îi fiu recunoscătoare pentru totdeauna. Cu ajutorul domnului doctor şi al echipei sale m-am trezit chiar foarte repede. Nu se aşteptau să mă trezesc aşa de repede, dar m-am trezit în trei zile şi totul a fost bine”, a declarat Maria Marici.

Echipa medicală condusă de medicul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi, a reuşit să o readucă la viaţă pe Maria. Tânăra s-a recuperat foarte rapid şi a revenit la cursurile Facultăţii de Stomatologie din Iaşi.

„Maria este dovada vie a faptului că minunile există. În momentul în care s-a adresat spitalului nostru, în urmă cu aproximtiv o lună de zile şi a fost operată în urgenţă, echipa medicală nu i-a dat foarte multe şanse.Am intervenit chirurgical pentru că era singura ei şansă să trăiască. Astăzi este pe picioarele ei şi când spun pe picioarele ei, o spun la modul propriu. S-a reintegrat social, urmează cursurile Facultăţii de Stomatologie din Iaşi online. Şi cel mai probabil în perioada următoare va fi integrată din toate punctele de vedere în societatea în care trăieşte. Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi este o poveste cu şi despre oameni. În afară de intervenţiile chirurgicale complexe care se realizează în acest spital, ceea ce avem prioritar este viaţa fiecărui om care se adresează acestui spital”, a spus medicul Lucian Eva.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comă,
facultate,
spital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.