Marea Britanie a ieşit din recesiune. Revenirea economiei, susţinută de organizarea Jocurilor Olimpice

Postat la 25 octombrie 2012 15 afişări

Economia Marii Britanii a crescut cu 1% în trimestrul al treilea, faţă de precedentele trei luni, avansul, susţinut de efectele organizării Jocurilor Olimpice la Londra în această vară, fiind mai mare decât anticipau analiştii, potrivit cotidianului Financial Times.

Creşterea puternică a PIB va atenua presiunea asupra guvernului britanic, după ce programul de austeritate al executivului a fost criticat puternic. Lira sterlină s-a apreciat după anunţarea datelor, scrie Financial Times.

Avansul PIB a fost cel mai puternic din ultimii cinci ani, chiar dacă economia britanică nu a crescut comparativ cu trimestrul al treilea al anului anterior.

Economiştii au avertizat că revenirea puternică reflectă, în mare parte, factori excepţionali, precum organizarea Jocurilor Olimpice şi efectul recuperării de după zilele libere acordate pentru sărbătorirea jubileului reginei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marea Britanie,
economie,
Jocurilor Olimpice
/actualitate/marea-britanie-a-iesit-din-recesiune-revenirea-economiei-sustinuta-de-organizarea-jocurilor-olimpice-10256686
10256686
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.