Marcel Ciolacu, pledoarie pentru taxarea bogăţiei şi a companiilor cu profituri-record

Autor: Andreea Tobias Postat la 19 ianuarie 2023 37 afişări

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că va propune mediului de afaceri din România să discute „cu francheţe” despre taxarea bogăţiei şi a companiilor cu profituri-record.

Marcel Ciolacu, pledoarie pentru taxarea bogăţiei şi a companiilor cu profituri-record

„Taxarea bogăţiei şi a companiilor cu profituri-record în urma pandemiei şi a războiului din Ucraina este o preocupare a tuturor liderilor lumii, dezbătută în aceste zile la Forumul Mondial de la Davos. Asta arată că PSD a acţionat corect când a impus în Coaliţie taxa de solidaritate în energie şi că este cât se poate de legitimă dezbaterea despre impozitarea marilor averi şi a profiturilor exagerate”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul socia-democrat crede „cu tărie” că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, „prin profituri cu adevărat nesimţite”.

„Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieţii, cât şi companiile româneşti, în special IMM-urile. Voi propune mediului de afaceri din România să discutăm cu francheţe despre acest subiect în următoarele luni pentru a ajunge la o soluţie fezabilă, care să producă atât mai multă solidaritate socială, cât şi mai multă justeţe economică!”, transmite Ciolacu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
taxă,
bogăţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.