Mandria de a fi roman, in anul de gratie 2011

Autor: Mihai Mitrica Postat la 09 aprilie 2011 11 afişări

Peste jumatate dintre elevii de clasa a XII-a nu se simt mandri ca sunt romani, 54% considera ca a fi bun cetatean inseamna doar sa respecti legile si 39% din tineri cred ca o astfel de calitate nu are legatura cu implicarea sociala sau politica.

Concluziile apartin studiului "Implicarea civica si politica a tinerilor", realizat de Fundatia Soros Romania si dat publicitatii saptamana trecuta. Specialistii Fundatiei au incercat sa schiteze portretul viitorului cetatean roman, pe un esantion de 5.861 de elevi din 86 de scoli din toate judetele, din mediul urban si rural.

Potrivit studiului, daca elevii din prezent isi vor pastra atitudinile formate acum, cetatenii de peste 20 de ani nu vor fi cu mult diferiti de cei din prezent, cel putin in ce priveste sentimentele patriotice. Mandria de a fi roman este mai pronuntata la sate, trei sferturi dintre elevii din mediul rural declarandu-si acest sentiment. Proportia scade in randul elevilor din orasele mici (cu mai putin de 100.000 de locuitori) - 63% si este si mai mica in cazul oraselor mari (cu peste 100.000 de locuitori) - 57%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mandria-de-a-fi-roman-in-anul-de-gratie-2011-8141803
8141803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.