Mancarea "proaspata": cat de periculoase sunt alimentele iradiate

Postat la 01 martie 2011 31 afişări

Multe dintre alimentele aflate pe rafturile magazinelor din Romania sunt iradiate. Controversata procedura se aplica pentru mentinerea aspectului "proaspat" al produselor. Iradierea alimentelor este agreata in UE, dar sub control strict si cu etichetare corespunzatoare - fapt cvasiinexistent in Romania.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat pentru ziarul Gandul ca in Romania, iradierea alimentelor nu este in regula si a cerut Protectiei Consumatorului verificarea etichetelor. Contact de Gandul, seful acestei institutii, Constantin Cerbulescu, admite ca pana acum nu a facut un control tematic.

"Daca suntem sesizati, verificam. Si daca se confirma cele sesizate, luam masuri. Dar, pana in prezent, nu s-au constatat depasiri ale dozelor admise prin normele europene. Acum doi ani am avut mai multe sesizari pe citrice si ananas", a spus Cerbulescu.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mancarea-proaspata-cat-de-periculoase-sunt-alimentele-iradiate-8019439
8019439
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.