Managerul responsabil de departamentul juridic al uneia dintre cele mai mari companii farma

Autor: Ioana Matei Postat la 23 august 2017 728 afişări

Cristina Alexandrescu este legal director în cadrul companiei din 2011, iar din 2016 este responsabilă şi de coordonarea activităţilor juridice ale companiei din Europa Centrală (Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria şi Slovenia). Ea face parte şi din echipa de management a GSK din România, precum şi din Central Europe GSK. Împreună cu echipa ei, dar şi cu cele ale furnizorilor de servicii juridice, gestionează toate aspectele de acest tip din spatele acţiunilor, campaniilor sau tranzacţiilor în care este implicată GSK în cele şase ţări.

Managerul responsabil de departamentul juridic al uneia dintre cele mai mari companii farma

„În cursul carierei mele profesionale am urmărit întotdeauna protejarea intereselor acţionarilor şi conformitatea activităţilor economice desfăşurate de câteva corporaţii multinaţionale din domenii extrem de reglementate: tutun, energie şi pharma”, îşi descrie Alexandrescu principalele repere din carieră. Ea s-a format ca avocat în cadrul Muşat şi Asociaţii, iar în 2005 a devenit avocat intern la cadrul Philip Morris. „Ca parte a planului meu de dezvoltare, am lucrat la sediul central al Philip Morris International, fiind implicată în proiecte globale ce vizau ţări din Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa.” În 2007, a acceptat o nouă provocare într-o industrie diferită - managementul departamentului juridic al MOL România Petroleum Products; în cadrul aceleiaşi companii a fost şi manager de resurse umane timp de opt luni, în 2010. Aceasta a fost de altfel una dintre cele mai mari provocări din cariera sa: „Am ieşit din zona de confort profesional (zona legală) şi am preluat coordonarea departementului de HR al MOL România Petroleum Products”. Următoarea schimbare a venit în 2011, anul în care a început să coordoneze activitatea departamentului legal al GSK România. „Din această poziţie am acoperit în ultimii ani toate activităţile GSK în România: GlaxoSmithKline (compania care vinde medicamente cu prescripţie medicală), GlaxoSmithKline Consumer Healthcare (compania care vinde medicamente fără prescripţie medicală şi produse de igienă orală), Europharm (fabrica de la Braşov) şi Europharm Holding (compania de distribuţie).” În acest context, în 2015 a gestionat şi semnarea acordului dintre GSK şi Interbrands prin care GSK a vândut compania de distribuţie, Europharm Holding SA.

CRISTINA ALEXANDRESCU

39 DE  ANI

LEGAL DIRECTOR CENTRAL EUROPE & ROMANIA, GLAXOSMITHKLINE (GSK) SRL

VÂNZĂRI (2016)*: 528 MIL. LEI   /   NUMĂR DE ANGAJAŢI: 168

*POTRIVIT INFORMAŢIILOR COMPANIEI DE CERCETARE DE PIAŢĂ CEGEDIM

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.