Managerul interimar al Institutului Matei Balş a fost demis de ministrul Sănătăţii

Autor: Laura Buciu Postat la 23 februarie 2021 126 afişări

Managerul interimar al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” din Bucureşti a fost demis, luni, de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Atribuţiile de manager interimar vor fi preluate de directorul medical, dr. Cătălin Apostolescu.

Managerul interimar al Institutului Matei Balş a fost demis de ministrul Sănătăţii

Decizia demiterii managerului interimar al INBI „Matei Balş” a fost motivată de multiplele disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021.

Ministrul Sănătăţii a luat decizia demiterii după ce reprezentanţii INBI „Matei Balş” au comunicat informaţii contradisctorii cu privire la un pacient decedat la Spitalul Judeţean Ilfov, spunând că nu ar fi fost internat, în timpul incendiului din 29 ianuarie, în Pavilionul V. Ulterior, reprezentanţii INBI „Matei Balş” au revenit asupra informării.

De asemenea, potrivit Ministerului Sănătăţii, au fost disfuncţionalităţi şi în comunicarea cu Ministerul Sănătăţii, conform Art. 6, alin. (1) şi (5), al Ordinului ministrului Sănătăţii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management şi a listei indicatorilor de performanţă a activităţii managerului spitalului public.

„Ministerul Sănătăţii a solicitat, în această dimineaţă (luni – n.r.), informaţii cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” în timpul incendiului. Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului şi nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov”, transmite MS.

Ulterior, arată MS, la ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informaţii şi a comunicat Ministerului Sănătăţii că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenţie şi că a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Univ. Dr Matei Balş” din Bucureşti, precum şi comunicarea cu toate celelalte autorităţi implicate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
demitere,
manager,
balş

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.