Managerul de la „Matei Balş”, anunţ cutremurător despre COVID: Boala s-a schimbat

Postat la 14 martie 2021 3322 afişări

Managerul de la „Matei Balş”, anunţ cutremurător despre COVID: Boala s-a schimbat

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală precizează că situaţia de la ATI este extem de gravă, în această secţie nemaifiind locuri pentru pacienţii cu COVID. Cătălin Apostolescu spune că boala a căpătat modificări!

„Situaţia este critică în momentul de faţă. Toate paturile de Terapie Intensivă sunt pline. Deja s-au improvizat paturi şi pe o altă secţie. Avem deficit de personal de ATI.

„Degradarea pacienţilor este rapidă. Şi boala apare la vârste din ce în ce mai tinere”

Lucrul cel mai grav este că în acest val al treilea boala s-a schimbat. Formele severe apar mult mai repede. Degradarea pacienţilor este rapidă. Şi boala apare la vârste din ce în ce mai tinere.

Deja avem persoane de 30-40 de ani a căror stare necesită îngrijiri de Terapie Intensivă urgente. Uneori de pe o zi pe altă se produce agravarea. Se internează cu un necesar de 4-6 litri astăzi, mâine s-ar putea să aibă nevoie de Terapie Intensivă.

„Nu putem să asigurăm locuri suplimentare, a fost o situaţie disperată ieri”

În momentul de faţă am amenajat trei paturi într-o altă secţie. Nu putem să asigurăm locuri suplimentare, a fost o situaţie disperată ieri în care pecientii s-au agravat şi a trebuit să îi transferăm.

O secţie ATI nu înseamnă numai aparate, înseamnă şi oameni. Medici şi asistente pregătite pentru Terapie Intensivă.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
bals,
boala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.