Manager Spital de Urgenţe Oftalmologice: Există risc de epidemie de conjunctivită în Capitală. Avem aproape 20 de cazuri de zi

Postat la 04 iulie 2013 66 afişări

Aproape 20 de cazuri de conjunctivită virală sunt înregistrate zilnic la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, iar fără măsuri urgente de prevenţie, riscul declanşării unei epidemii de amploarea celei de acum câţiva ani devine iminent, a declarat joi managerul unităţii sanitare, Monica Pop.

Manager Spital de Urgenţe Oftalmologice: Există risc de epidemie de conjunctivită în Capitală. Avem aproape 20 de cazuri de zi

 "Vorbim de o creştere a numărului de cazuri din această săptămână, avem deja cam 20 de cazuri pe zi, copii şi adulţi. Pentru a evita o epidemie de nivelul celei de acum câţiva ani, când au fost suspendate cursurile din cauza numărului mare de îmbolnăviri, recomand respectarea cu stricteţe a regulilor elementare de igienă", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice, Monica Pop.

Potrivit medicului, conjunctivita virală se trasmite prin contact direct, aerogen, prin apa din bazin sau din lacuri, chiar şi de la mare.

"Apa din piscină, ştranduri, lacuri, dar chiar şi cea de la mare poate să fie o sursă de microorganisme infecţioase, precum bacterii, virusuri, paraziţi şi ciuperci, care, pătrunzând în organism, pot genera o serie de infecţii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor şi tubului digestiv. Chiar şi în piscinele atent îngrijite există pericolul contactării anumitor infecţii, deoarece unii germeni sunt rezistenţi la produsele dezinfectante şi cele cu clor puse în apă", a spus Monica Pop.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/manager-spital-de-urgente-oftalmologice-exista-risc-de-epidemie-de-conjunctivita-in-capitala-avem-aproape-20-de-cazuri-de-zi-11086029
11086029
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.