Mai vând brokerii de asigurare poliţe City Insurance? Da, pentru că sunt cele mai ieftine din piaţă, iar companiei încă nu i s-a retras autorizaţia de funcţionare

Autor: Mircea Nica Postat la 09 septembrie 2021 610 afişări

Mai vând brokerii de asigurare poliţe City Insurance? Da, pentru că sunt cele mai ieftine din piaţă, iar companiei încă nu i s-a retras autorizaţia de funcţionare

City Insurance, companie de asigurări cu afaceri de 400 mil. euro, se îndreaptă cu paşi siguri spre retragerea autorizaţiei de funcţionare şi faliment, dar până la pronunţarea deciziei, brokerii de asigurare vând în continuare poliţe RCA pentru City Insurance, pentru că sunt cu cel puţin 30% mai ieftine decât ofertele altor companii de asigurări din piaţă. În acelaşi timp, clienţii sunt cei care decid ce poliţe vor.

Deşi City Insurance este liderul pieţei de asigurări şi deţine aproape 45% din piaţa RCA, anunţul recent al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care compania nu a asigurat suma de 150 mil. euro pentru restabilirea cerinţelor de capital minim, nu a afectat semnificativ vânzarea poliţelor RCA.

“Până nu se pronunţă decizia în cazul City, poliţele RCA se vând în continuare pentru că sunt cu cel puţin 30% mai ieftine decât următorul care ofertează. Pe de altă parte a scăzut vânzarea pe poliţele facultative de la City Insurance pentru că mai contează şi consultanţa şi recomandările pe care le fac brokerii”, a spus Viorel Vasile, CEO al Safety Broker, pentru ZF

În acelaşi timp, Cristian Fugaciu, CEO al Marsh Broker, a spus pentru ZF că dacă clienţii doresc poliţe de la City Insurance, Marsh le intermediază.

“La noi decid strict clienţii. Dacă clienţii doresc poliţe de la City Insurance, noi le intermediem. Clienţii sunt informaţi, practic este decizia lor. Există o probabilitate ca în această perioadă să nu mai dorească să închidă poliţe cu ei”, a spus Cristian Fugaciu, pentru ZF.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.