Mai putine locuinte vechi de vanzare. Preturile raman pe loc

Postat la 03 noiembrie 2009 11 afişări

Proprietarii care si-au scos apartamentele la vanzare si care nu au reusit sa le vanda au preferat sa le scoata la inchiriere. Astfel, in luna octombrie, numarul de apartamente scoase la vanzare s-a redus cu 18% fata de luna septembrie, potrivit unui raport realizat de AnunturiParticulari.ro.

Cei care doreau sa cumpere o locuinta au avut de ales dintre 393 de garsoniere, fata de 497 cate erau in septembrie. Si numarul apartamentelor de doua camere s-a redus, de la 870 in septembrie, la 743 in octombrie, iar in cazul celor de trei camere reducerea ofertei este de 16%.

Trendul de scoatere a locuintelor la inchiriere daca proprietarul nu obtine pretul cerut s-a observat si in luna septembrie. Atunci, numarul proprietarilor care s-au saturat sa mai astepte cumparatorii a facut ca oferta sa creasca cu 37% fata de luna august. Din acest procent, cea mai mare pondere o detin garsonierele si apartamentele cu doua camere. Preturile locuintelor vechi din Capitala se afla la acelasi nivel de sase luni. Astfel, pretul mediu solicitat al unei garsoniere a fost de 46.200 de euro, al unui apartament cu doua camere a fost de 69.300 de euro, al unuia cu trei camere a fost de 94.300 de euro.

Cititi materialul intreg pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mai-putine-locuinte-vechi-de-vanzare-preturile-raman-pe-loc-5077277
5077277
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.