Mai puţin de 20 de companii româneşti investesc în China

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 01 martie 2013 29 afişări

Lipsa informaţiilor despre piaţă, a resurselor financiare şi legislaţia sunt principalele motive pentru care numărul de companii româneşti care aleg să investească în China, una dintre cele mai mari economii ale lumii, este de numai 20, consideră Zsolt Takacs, expert al Centrului European pentru IMM-uri (EU SME Centre)

Lipsa informaţiilor despre piaţă, a resurselor financiare şi legislaţia sunt principalele motive pentru care numărul de companii româneşti care aleg să investească în China, una dintre cele mai mari economii ale lumii, este de numai 20, consideră Zsolt Takacs, expert al Centrului European pentru IMM-uri (EU SME Centre). "Cred că companiile româneşti au mari şanse, dar şi provocări în China. Şansele sunt bune, dar cu condiţia ca acele companii care au un nivel al tehnologiei şi inovaţiei foarte bun să păstreze secretul acestui lucru. Ele trebuie să menţină îmbunătăţirea continuă a tehnologiilor pentru că în China copierea se poate face foarte repede", a declarat Zsolt Takacs, prezent la un seminar organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României în parteneriat cu EU SME Centre China şi China IPR SME Helpdesk. El spune că nu are disponibile date despre valoarea investiţiilor companiilor româneşti sau europene în China, dar menţionează că firmele se îndreaptă cu precădere către producţie, în special a maşinilor şi a componentelor auto.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii româneşti,
China
/actualitate/mai-putin-de-20-de-companii-romanesti-investesc-in-china-10619983
10619983
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.