Mai mult de 400 de angajatori au fost sancţionaţi săptămâna trecută pentru că nu au respectat măsurile de combatere a pandemiei

Autor: Ramona Cornea Postat la 08 septembrie 2020 51 afişări

Mai mult de 400 de angajatori au fost sancţionaţi de Inspecţia Muncii, în săptămâna 31 august – 5 septembrie 2020, pentru că nu au respectat măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19.

Mai mult de 400 de angajatori au fost sancţionaţi săptămâna trecută pentru că nu au respectat măsurile de combatere a pandemiei

Valoarea amenzilor acordate de Inspecţia Muncii angajatorilor care nu au respectat măsurile de combatere a pandemiei s-a ridicat la 163.500 de lei.

Mai mult de 400 de angajatori au fost sancţionaţi de Inspecţia Muncii, în săptămâna 31 august – 5 septembrie 2020, pentru că nu au respectat măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19. Valoarea amenzilor acordate de inspectorii de muncă angajatorilor care nu au respectat măsurile de combatere a pandemiei s-a ridicat la 163.500 de lei.

În total, în săptămâna 31 august – 5 septembrie 2020, Inspecţia Muncii a controlat 967 de angajatori pentru a verifica dacă respectă prevederile legale privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Acţiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 31 august – 5 septembrie 2020, au avut ca rezultat aplicarea a 565 de sancţiuni contra­venţionale, din care amenzi în valoare totală de 163.500 lei. Din 967 de angajatori controlaţi, au fost sancţionaţi 414 şi s-au dispus 729 de măsuri de remediere a neconformităţilor“,  transmite Inspecţia Muncii, în un comunicat de presă semnat de Mihai Nicolae Ucă, inspector general de stat în cadrul Inspecţiei Muncii.

În total, săptămâna trecută, Inspecţia Muncii a controlat 1.984 de angajatori, respectiv angajatorii care au fost controlaţi pentru care nu au respectat măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19 şi angajatorii în cazul cărora inspectorii au verificat dacă angajaţii au contracte de muncă înregistrate şi dacă condiţiile de lucru din cadrul companiei sunt conforme cu legislaţia în vigoare. Numărul companiilor sancţionate de Inspecţia Muncii săptămână trecută a fost de 1.272, număr care include şi angajatorii care nu au respectat măsurile de combatere a pandemiei de COVID-19.

„Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfăşurat, în săptămâna 31 august – 5 septembrie 2020, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 3.280.900 de lei, din care 3.117.400 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost depistate 140 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, au fost aplicate 1.220 de avertismente şi au fost dispuse 2.527 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate“, spun reprezentanţii instituţiei.

Aceasta este a şaptea săptămână în care Inspecţia Muncii raportează numărul controalelor şi amenzilor aplicate.Raportarea controalelor Inspecţiei Muncii a început la scurt timp după ce, la începutul lunii iulie, ministrul muncii Violeta Alexandru afirma că nu vede inspectorii de muncă pe teren şi le dădea acestora un ultim termen de o lună pentru a remedia situaţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajatori,
combatere,
masuri,
pandemie,
lipsa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.