Macron a vorbit cu Viktor Orban, în efortul de a-l convinge să accepte noi sancţiuni contra Rusiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 10 mai 2022 22 afişări

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat marţi cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în cadrul eforturilor de a ajunge cât mai rapid la un acord pentru oprirea de către Uniunea Europeană a importurilor de petrol din Rusia.

"Cei doi lideri au vorbit despre chestiuni referitoare la securitatea energetică", a declarat Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta, citat de agenţia MTI şi de cotidianul Le Monde.

"Discuţiile vizează obţinerea, prin solidaritate, a garanţiilor necesare referitoare la condiţiile de aprovizionare cu petrol a anumitor state membre. Continuă contactele la toate nivelurile cu obiectivul ajungerii cât mai rapid la un acord complet privind al şaselea set de sancţiuni" împotriva Rusiei, a comunicat, la rândul său, Palatul Elysée.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat luni după-amiază în Ungaria, în cadrul eforturilor pentru a-l convinge pe premierul Viktor Orban să susţină aplicarea de către Uniunea Europeană a unor noi sancţiuni în domeniul energiei împotriva Rusiei. După vizită, Ursula von der Leyen a anunţat că există "anumite progrese".

Guvernul Viktor Orban a anunţat săptămâna trecută că se opune "formei actuale" a proiectului Comisiei Europene privind oprirea etapizată a importurilor de petrol din Rusia, Ungaria argumentând că, deşi ar beneficia de o derogare, i-ar fi afectată grav securitatea energetică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
FRANŢA/UNGARIA,
RUSIA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.