Lupta salariilor: consilierii lui Obama vs consilierii lui Basescu

Postat la 03 august 2010 13 afişări

Guvernul american cheltuie mai bine de 38 de milioane anual pe salariile consilierilor de la Casa Alba. Cine primeste cea mai mare felie din tort?

Potrivit Newsweek.com, angajatii de la Washington au castigat 38,7 milioane de dolari anul trecut, suma care poate parea consistenta, dar acopera salariile a peste 460 de angajati si, ca o paranteza, reprezinta doar o mica parte din veniturile directorilor generali ai unor companii precum Hess sau Oracle.

De fapt, doar doi angajati ai Casei Albe castiga mai mult de 172.200 de dolari, in timp ce aproape douazeci de consilieri primesc o retributie consistenta pentru serviciile prestate. In suma calculata de jurnalisti nu au fost incluse veniturile presedintelui si vicepresedintelui, desi ambele salarii reprezinta un record pentru sectorul public american. Mai exact, Barack Obama castiga 401.000 de dolari pe an, iar Joe Biden, 221.000. Sumele pot parea ridicate, dar sunt semnificativ mai mici fata de cele ale altor presedinti de pe mapamond.

Privind inspre Romania, consilierii presedintelui Traian Basescu de la Palatul Cotroceni castiga lunar 5.361 de lei, adica 1.758 de dolari. Printr-un calcul simplu, rezulta un salariu anual de circa 21.000 de dolari, adica a cincea parte a venitului unui consilier american.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
consilieri,
Obama,
comparatie,
Basescu,
venituri
/actualitate/lupta-salariilor-consilierii-lui-obama-vs-consilierii-lui-basescu-6761867
6761867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.