Lupta pentru supremaţie în lumea inteligenţei artificiale a început: Google lansează Bard A.I, rivalul pentru celebrul ChatGPT

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 07 februarie 2023 540 afişări

Lupta pentru supremaţie în lumea inteligenţei artificiale a început: Google lansează Bard A.I, rivalul pentru celebrul ChatGPT

Google a anunţat recent lansarea Bard A.I., un chatbot bazat pe inteligenţă artificială, care va apărea în următoarele săptămâni. Produsul gigantului Google este conceput pentru a concura cu celebru ChatGPT, creat de OpenAI, scrie CNBC.

Google testează capacităţile chatbotului alături de angajaţii săi, care au proiectat programul de inteligenţă artificială să fie capabil să concureze cu produsul celor de la OpenAI, ChatGPT.

Bard se foloseşte de modelul ligvistic LAMDA sau Modelul Lingvistic Pentru Aplicaţii de Dialog. Momentan Bard este testat de inginerii Google şi mai durează până va fi accesibil publicului larg.

„În curând veţi vedea în funcţia de „Search” capacităţi alimentate de inteligenţa artificială care distilează informaţii complexe şi perspective multiple în formate uşor de înţeles, astfel încât să puteţi înţelege rapid imaginea de ansamblu, să invăţaţi şi descoperiţi mai multe cu ajutorul interentului: fie că este vorba despre căutarea unor perspective suplimentare, cum ar fi blogurile unor persoane care cântă la pian sau chitară, fie că este vorba despre aprofundarea unui subiect conex cum ar fi paşii pe care un începător trebuie să-i urmeze pentru a învăţa să cânte la aceste instrumente”, a declarat Sundar Pichai, CEO-ul Google.

Compania a arătat într-o prezentare de test cum Bard este folosit pentru simplificarea unor subiecte complexe, cum ar fi explicarea noilor descoperiri de la tescopul spaţial James Webb al NASA unui copil de 9 ani.

Testarea riguroasă şi continuă a produsului vine după ce în urma unui meeting al angajaţilor Google, aceştia şi-au exprimat îngrijorarea privind avantajul competitiv al companiei în domeniul AI, având în vedere faptul că ChatGPT a făcut de la lansare şi până în prezent valuri pe internet, cu o popularitate aflată într-o continuă ascensiune.

Principala activitate a Google este websearching-ul, iar compania se prezintă de mult timp ca un pionier în domeniul inteligenţei artificiale. În ultimele săptămâni, liderii au cerut ca mai mulţi angajaţi să îşi exprime părerea cu privire la aceste eforturi.

Compania a subliniat că va fi nevoie de teste riguroase, spunând că "vom combina feedback-ul extern cu propriile noastre teste interne pentru a ne asigura că răspunsurile lui Bard îndeplinesc un standard ridicat de calitate, siguranţă şi ancorare în informaţii din lumea reală".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.