Lukoil scade cu 17% şi riscă să piardă locul 3 în faţa MOL

Postat la 02 iunie 2014 59 afişări

Lukoil România, al treilea cel mai mare distribuitor local de produse petroliere, cu o reţea formată din 300 de benzinării, a avut anul trecut afaceri de 4,97 mld. lei (1,12 mld. euro), cu 17% mai mici faţă de cele 6 mld. lei înregistrate în 2012.

Lukoil scade cu 17% şi riscă să piardă locul 3 în faţa MOL

După această scădere, locul al treilea deţinut de ruşi în comerţul cu carburanţi din România se clatină în faţa rivalilor de la MOL, care au depăşit şi ei pragul de un miliard de euro după preluarea benzină­riilor italienilor de la Eni (Agip).

Rezultatele anunţate de Lukoil vin ca o surpriză după ce compania reuşise să creas­că în fiecare an din 2009, businessul ruşilor revenind în 2012 la nivelul înregistrat înain­­te de izbucnirea crizei.

Totodată, scăderea afacerilor Luk­oil România vine în contextul în care şi rafinăria deţinută de ruşi, Pe­tro­tel din Ploieşti, a procesat anul trecut cu 15% mai puţin ţiţei.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lukoil-scade-cu-17-si-risca-sa-piarda-locul-3-in-fata-mol-12675165
12675165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.