Google vrea să investească 1 miliard dolari în sateliţi, pentru a asigura internet în regiuni izolate

Postat la 02 iunie 2014 32 afişări

Google intenţionează să investească peste 1 miliard de dolari într-o flotă de sateliţi pentru a extinde accesul la internet în zonele izolate ale lumii, iar proiectul va începe cu 180 de sateliţi de dimensiuni mici, au declarat surse apropiate situaţiei.

Google vrea să investească 1 miliard dolari în sateliţi, pentru a asigura internet în regiuni izolate

 Compania americană speră să depăşească astfel dificultăţile financiare şi tehnice care au împiedicat în trecut punerea în aplicare a unor obiective similare, notează cotidianul Wall Street Journal.

Detaliile nu sunt încă stabilite, dar proiectul va începe cu 180 de sateliţi mici de capacitate ridicată, care vor orbita în jurul pământului la altitudini mai joase decât cei tradiţionali. Ulterior, reţeaua s-ar putea extinde, au spus sursele.

Proiectul Google este condus de Greg Wyler, fondatorul companiei O3b Networks, de comunicare prin satelit, au spus sursele. Google a angajat, de asemenea, ingineri şi de la compania specializată în sateliţi Space Systems/Loral. Wyler, care s-a alăturat recent Google, are în echipă 10-20 de persoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/google-vrea-sa-investeasca-1-miliard-dolari-in-sateliti-pentru-a-asigura-internet-in-regiuni-izolate-12674264
12674264
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.