Sosirile în unităţi turistice au crescut în primele patru luni. Din ce ţări au venit cei mai mulţi turişti străini

Postat la 02 iunie 2014 61 afişări

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în primele patru luni au însumat 1,98 milioane, în creştere cu 4,9% faţă de cele din perioada similară a anului trecut, în timp ce înnoptările s-au situat la 3,9 milioane, cu 8,8% mai multe, potrivit datelor INS.

Sosirile în unităţi turistice au crescut în primele patru luni. Din ce ţări au venit cei mai mulţi turişti străini

 Din numărul total de sosiri, cele ale turiştilor români au reprezentat 77,5%, iar restul de 22,5% ale turiştilor străini, ponderi apropiate de cele din perioada ianuarie-aprilie 2013.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa - 79,3% din total, iar din aceştia 85% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Sosirile în hoteluri au deţinut în perioada analizată o pondere de 75% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, în creştere cu 5,5% comparativ cu primele patru luni ale anului trecut.

În ceea ce priveşte înnoptările, 77,7% dintre aceste au fost ale turiştilor români, iar restul de 22,3% ale turiştilor străini. Cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (77,6% din total turişti străini), iar din aceştia 83,7% au fost din ţările Uniunii Europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sosirile-in-unitati-turistice-au-crescut-in-primele-patru-luni-din-ce-tari-au-venit-cei-mai-multi-turisti-straini-12674247
12674247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.