Lucrările de construcţii au crescut la zece luni

Postat la 09 decembrie 2013 33 afişări

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele zece luni cu 0,9% ca serie brută, dar s-a redus cu 1,3% ca ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe fondul scăderii la construcţii noi, cu 10%, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

Lucrările de construcţii au crescut la zece luni

 Ca serie brută, la lucrările de reparaţii capitale volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 28,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 17,8%. Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 8,5%, se arată într-un comunicat al INS.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 6,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,2%, iar construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,1%.

Ca serie ajustată, lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 31,2%, respectiv cu 13,9%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,6%, respectiv cu 1,1%, în timp ce construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lucrarile-de-constructii-au-crescut-la-zece-luni-11749319
11749319
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.