GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Aşa ne-au salvat exporturile

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 08 decembrie 2013 240 afişări

Economia a crescut cu 2,7% în primele nouă luni (1,6% în T3), în principal datorită exporturilor nete (contribuţie de 5,2%) şi cheltuielilor de consum (contribuţie de 0,4%), în timp ce contribuţii negative au avut formarea brută de capital fix (-1,1%), consumul administraţiilor publice (-0,3%) şi stocurile (-1,5%).

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Aşa ne-au salvat exporturile

Economiştii ING Bank notează reducerea consistentă a deficitului balanţei de cont curent în cursul acestui an (0,4% din PIB estimat, faţă de 3,6% din PIB în primele nouă luni din 2012), în principal datorită ajustării în balanţa comerţului cu mărfuri, unde s-a manifestat combinaţia între cererea internă scăzută şi capacitatea de export mai puternică, precum şi balanţei serviciilor.

În schimb, balanţa veniturilor a contribuit mai puţin la ajustare, în special în lunile de vară, din cauza reducerii investiţiilor străine directe.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-asa-ne-au-salvat-exporturile-11748349
11748349
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.