Lucian Bode: Raed Arafat este numit expres ca şef al DSU, secretar de stat în MAI

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 19 aprilie 2022 136 afişări

Raed Arafat este numit expres ca şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă, secretar de stat în MAI, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode, invitat la „Ora Guvernului” din Camera Deputaţilor, invitat de grupul parlamentar AUR.

Lucian Bode: Raed Arafat este numit expres ca şef al DSU, secretar de stat în MAI

„Doamnelor şi domnilor deputaţi de la AUR, aţi adus în atenţie un subiect aflat la periferia agendei publice. Un subiect de scandal care nu onorează deloc cea mai reprezentativă instituţie a statului român, care este Parlamentul. De altfel, cred că asistăm la o premieră în plenul Camerei Deputaţilor. A fost solicitată o dezbatere despre o persoană şi i se cere Ministrului Afacerilor Interne să se pronunţe pe o speţă care face obiectul unui dosar aflat pe rolul instanţei de judecată. Mai mult, mi se cere să dau explicaţii despre o numire într-o funcţie care nu s-a petrecut în mandatul meu, s-a petrecut aşa cum bine ştiţi în urmă cu opt ani. Cred că realizaţi cu toţii absurdul şi penibilul situaţiei şi sunt convins că majoritatea dintre dumneavoastră nu rezonează cu acest mod de a face politică”, a spus în plenul Camerei Deputaţilor Lucian Bode.

El a caracterizat demersul AUR ca fiind „politicianist, construit într-un registru revanşard şi axat strict pe obţinerea unui eventual beneficiu de imagine”.

„În ceea ce priveşte numirea secretarilor de stat, ABC-ul legislativ ne învaţă că atât numirea, cât şi eliberarea din funcţie a secretarilor de stat reprezintă atributul primului-ministru. Iar în cazul de faţă vorbim despre o numire în baza unei Decizii din anul 2014 a prim-ministrului de atunci, completată de acte normative subsecvente care evidenţiază calitatea de şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă a domnului Raed Arafat. Astăzi, domnul Raed Arafat este numit expres ca şef al Departamentului pentru situaţii de urgenţă, secretar de stat în MAI. Cred că nu persoana care ocupă temporar o funcţie în arhitectura statului român trebuie să ne preocupe aşa mult, ci mai degrabă nivelul de pregătire a persoanei respective, modul de funcţionare a acelei instituţii, rezultatele palpabile şi impactul ei în societate şi asupra vieţilor noastre”, adaugă Bode.

El apreciază că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă este o structură care „are o contribuţie uriaşă în societate şi în vieţile noastre”.

„În cei 8 ani de la înfiinţare, DSU, ca parte integrantă a MAI, a demonstrat şi continuă prin fiecare intervenţie să demonstreze atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional, că acest sistem dedicat salvării de vieţi excelează şi a reuşit, în timp, să se alinieze standardelor internaţionale. Acest fapt este confirmat de interesul altor state de a observa mecanismul de funcţionare a acestui sistem de management al situaţiilor de urgenţă şi de a-l implementa în propria lor ţară”, a conchid ministrul de Interne.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bode,
arafat,
ora guvernului

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.