LOVITURĂ fără precedent pentru Putin. Rusia nu a mai păţit asta de peste 100 de ani. Este ŞOC la Moscova

Autor: Petru Mazilu Postat la 28 iunie 2022 401 afişări

LOVITURĂ fără precedent pentru Putin. Rusia nu a mai păţit asta de peste 100 de ani. Este ŞOC la Moscova

Agenţia de rating de credit Moody's anunţă că Rusia a intrat în incapacitate de plată a datoriei sale, în ciuda faptului că Moscova a respins această afirmaţie.

Moody's a făcut anunţul după ce ruşii au negat că au intrat incapacitate de plată

„La 27 iunie, deţinătorii de datorie suverană a Rusiei nu au primit plăţile cupoanelor pentru două euroobligaţiuni în valoare de 100 de milioane de dolari până la expirarea perioadei de graţie de 30 de zile calendaristice, ceea ce considerăm un eveniment de neîndeplinire a obligaţiilor de plată conform definiţiei noastre", se arată în comunicatul Moody's.

Declaraţia a venit după ce Rusia a negat că se află în incapacitate de plată, afirmând că plăţile au fost efectuate, în dolari şi euro, la 27 mai, iar banii sunt blocaţi într-o casă de decontare cu sediul în Belgia.

Această incapacitate istorică de plată, prima dată când Rusia a intrat în incapacitate de plată din 1918, a fost anticipată după ce jumătate din rezervele valutare ale ţării au fost îngheţate, iar Trezoreria SUA a pus capăt unei derogări de la sancţiuni care permitea deţinătorilor de obligaţiuni americani să fie plătiţi de Rusia.

Moody's a avertizat că ar putea avea loc şi alte neplăţi din partea guvernului rus.

„Sunt probabile şi alte neplăţi la viitoarele plăţi de cupoane. Un decret prezidenţial rusesc din 22 iunie a introdus o procedură de plată a datoriei externe în ruble. Am susţinut opinia că vom trata probabil plăţile în ruble ca o neîndeplinire a obligaţiilor care nu permit o astfel de redenumire în termenii contractuali", a precizat agenţia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.