Londra anunţă investiţii de 687 de milioane de euro la baza navală nucleară Faslane, din Scoţia

Autor: Ioana Bojan Postat la 31 august 2015 53 afişări

Ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, a anunţat investiţii în valoare de 500 de milioane de lire sterline (687 de milioane de euro), în următorii zece ani, la baza navală Faslane, din Scoţia, unde se află submarinele nucleare ale Marii Britanii, relatează The Guardian în ediţia electronică.

Baza navală Faslane, cunoscută oficial sub numele HM Naval Base Clyde, este unul dintre cele trei obiective navale majore din Marea Britanie, alături de Portsmouth şi Devonport. Patru submarine dotate cu rachete balistice Trident îşi au baza la Faslane.

În cadrul bazei lucrează aproximativ 6.700 de angajaţi militari şi civili şi contractori, iar numărul lor ar urma să crească la 8.200 până în 2022, după ce la Faslane vor fi transferate mai multe submarine.

Ministerul de Finanţe a precizat că noile investiţii vor conduce la crearea a mii de locuri de muncă în plus.

Banii vor fi folosiţi pentru proiecte de infrastructură la baza Faslane în următorii zece ani, cea mai mare parte a lucrărilor urmând să înceapă în 2017.

Un purtător de cuvânt al Partidului Naţional Scoţian (SNP, majoritar în Scoţia), Brendan O’Hara, a cerut însă ca Faslane să devină o "bază convenţională". "Se pare că Ministerul de Finanţe are un fond nelimitat pentru a menţine pe linia de plutire un arsenal de arme nucleare nedorit şi obscen", a precizat O’Hara.

Osborne a avertizat la rândul său că Partidul Laburist, dacă va fi condus de Jeremy Corbyn şi va susţine poziţia SNP împotriva programului nuclear Trident, ar reprezenta o ameninţare pentru securitatea naţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
NAVAL,
NUCLEAR
/actualitate/londra-anunta-investitii-de-687-de-milioane-de-euro-la-baza-navala-nucleara-faslane-din-scotia-14694716
14694716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.