Câţi bani cheltuiesc românii pe o vacanţă last minute?

Autor: Ioana Matei Postat la 31 august 2015 150 afişări

Câţi bani cheltuiesc românii pe o vacanţă last minute?

Anul acesta, turiştii alocă, în medie, câte 400 euro/persoană pentru o vacanţă last minute de o săptămână în Grecia, cu 50 euro/persoană mai mult faţă de bugetul mediu cheltuit în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor trimise de agenţia de turism online Paravion.ro.  De asemenea, turiştii care călătoresc în Cipru, Malta sau Spania sunt dispuşi să cheltuie până la 600 euro/persoană pentru un sejur de 7 zile.

Turiştii români aleg destinaţiile last minute datorită preţurilor scăzute ale vacanţelor, potrivit Paravion.ro. Astfel, pentru o săptămână petrecută în Grecia, bugetul mediu pe care turiştii sunt dispuşi să îl aloce este de 400 euro/persoană, în creştere cu aproape 10% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Insulele Zakynthos, Creta, Corfu, Rhodos şi Santorini sunt cele mai populare destinaţii de tip last minute în rândul turiştilor tineri şi de vârstă mijlocie. Aceştia sunt atraşi de preţurile avantajoase practicate de operatorii din această ţară, precum şi de facilităţile de relaxare oferite de insule. Alte destinaţii preferate de turişti sunt Cipru, Malta şi Spania”, declară Remus Vişan, managing director Paravion.ro.

În general, pachetele de vacanţă last minute în Grecia sunt achiziţionate de cupluri cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani, care doresc să petreacă un sejur de 7 zile la plajă, cea mai solicitata perioadă fiind săptămâna 10-16 august. Din datele agenţiei Paravion.ro mai reiese faptul că şi turiştii din categoria de vârstă de peste 50 de ani preferă destinaţii care oferă aceleaşi facilităţi, pachetele last minute achiziţionate de seniori reprezentând 10% din totalul celor vândute de agenţie. Spre deosebire de turiştii mai tineri, aceştia sunt dispuşi să cheltuie, în medie, 500-600 euro/persoană, preferând să călătorească în Malta, Cipru sau Spania. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cati-bani-cheltuiesc-romanii-pe-o-vacanta-last-minute-14694574
14694574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.