Locuinta in nordul tarii, gaz din sud

Postat la 22 februarie 2006 1 afişăre

Din iunie 2007, piata gazelor naturale va fi liberalizata 100%. Practic, un consumator din Constanta va putea cumpara gaz, spre exemplu, din Targu-Mures, daca pretul este mai mic.

Din iunie 2007, piata gazelor naturale va fi liberalizata 100%. Practic, un consumator din Constanta va putea cumpara gaz, spre exemplu, din Targu-Mures, daca pretul este mai mic. El va trebui sa incheie contract de furnizare cu firma din Targu-Mures si de distributie cu cea din Constanta.

Distributie: Peste doi ani, activitatea de distributie a gazelor naturale va fi separata de cea de furnizare. Vor exista firme specializate, care se vor ocupa numai de distributia gazelor.  

Furnizare: Societatile de furnizare se vor ocupa numai de vanzarea gazelor naturale, putand incheia contracte cu orice consumator.  

Contract: Orice persoana va putea incheia doua contracte: unul cu furnizorul de gaz care are pretul cel mai avantajos si unul cu distribuitorul din zona unde locuieste.  

Servicii incluse: O alta varianta este incheierea contractului cu servicii incluse cu firma de furnizare a gazului. Aceasta plateste, apoi, firmei de distributie, costul racordarii la sistem. 

Pret: Pretul gazului va avea doua componente: costul furnizarii (stabilit liber de firmele furnizoare) si costul distributiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Locuinta in nordul tarii,
gaz din sud
/actualitate/locuinta-in-nordul-tarii-gaz-din-sud-976372
976372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.