Lockdown vs Economie. Cât costă o oră de carantină în Franţa. Perpectivele privind creştere economică a Franţei au fost revizuite

Postat la 04 aprilie 2021 220 afişări

Lockdown vs Economie. Cât costă o oră de carantină în Franţa. Perpectivele privind creştere economică a Franţei au fost revizuite

Lockdown-ul naţional impus recent de preşedintele Emmanuel Macron va avea un cost financiar de 11 miliarde de euro.

Economia franceză va creşte cu 5% în 2021, a declarat ministrul Economiei Bruno Le Maire într-un interviu, o revizuire a previziunilor anteriore pentru o creştere de 6%. Noua prognoză a fost prudentă, a spus Le Maire în comentariile publicate duminică în Le Journal Du Dimanche (JDD).

Şcolile din Franţa şi magazinele neesenţiale vor fi închise timp de patru săptămâni, după ce cazurile COVID-19 au crescut în ultimele săptămâni, mărind numărul pacienţilor din unităţile de terapie intensivă.

Barurile şi restaurantele sunt deja închise de luni de zile, în timp ce călătoriile în scopuri turistice sunt restricţionate. Spre deosebire de carantina de acum un an,  construcţiile şi producţia de bunuri sunt printre afacerile care funcţionează.

La fel ca multe ţări din Europa, Franţa a sprijinit cu miliarde de euro companiile aflate în dificultate prin împrumuturi susţinute de stat, plata chiriilor şi parţială a ajutorului de şomaj.

Ultimele restricţii vor forţa aproximativ 150.000 de întreprinderi să închidă temporar, iar măsurile de ajutor din aprilie se vor ridica la 11 miliarde de euro, a declarat ministerul Finanţelor.

Practic lockdown-ul va costa guvernul francez aproximativ:

 366 de milioane de euro pe zi

 15 milioane de euro pe oră

 4243 de euro pe secundă

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
economie,
revizuire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.