Lockdown-ul ar putea costa Austria aproape 4 miliarde de euro şi ar obliga circa 400.000 de angajaţi să intre în şomaj şi să fie subvenţionaţi de guvern

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 23 noiembrie 2021 49 afişări

Ultmele eforturi ale Austriei de a reduce pandemia de coronavirus ar putea costa până la 1,2 miliarde de euro (1,35 miliarde de dolari) pe săptămână şi pot obliga circa 400.000 de angajaţi să intre în şomaj şi să fie subvenţionaţi de guvern, potrivit Bloomberg.

Oficialii guvernamentali au declarat că evaluează consecinţele după ce Austria, economia de 380 de milioarde de euro, a devenit prima ţară din Europa de Vest care a reimpus măsurile de izolare. Restaurantele, muzeele şi magazinele care vând bunuri neesenţiale au fost forţate să se închidă luni pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni.

Impactul economic total ar putea creşte cu până la 50% din cauza vânzărilor pierdute în perioada de obicei aglomerată dinaintea sărbătorilor de Crăciun. Participarea prevăzută la programul federal de locuri de muncă, în baza căruia Austria plăteşte o parte din salariile lucrătorilor forţaţi de pandemie să-şi reducă orele, reprezintă o creştere de patru până la cinci ori faţă de situaţia dinaintea lockdown-ului, a declarat ministrul Muncii, Martin Kocher.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.