Lista ţărilor care au refuzat să joace împotriva Rusiei

Autor: Rafael Hekman Postat la 01 martie 2022 25 afişări

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei a determinat organizaţiile sportive ale ţărilor lumii să ia decizia de a refuza să participe la competiţii organizate în Rusia sau să desfăşoare meciuri sau alte competiţii împotriva echipelor sau a sportivilor ruşi. Fotbalul este primul sport care a reacţionat ferm

Lista ţărilor care au refuzat să joace împotriva Rusiei

Următoarea este o listă a asociaţiilor şi federaţiilor naţionale de fotbal care au anunţat că nu vor juca meciuri de fotbal împotriva Rusiei, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Deciziile au fost ulterior sprijinite şi de FIFA şi UEFA, care au decis excluderea tuturor echipelor ruse şi bieloruse din toate competiţiile mondiale şi continentale.

Federaţia Engleză de Fotbal

„Din solidaritate cu Ucraina şi pentru a condamna din toată inima atrocităţile comise de liderii ruşi... nu vom juca împotriva Rusiei în niciun meci internaţional în viitorul apropiat", a declarat Federaţia engleză de fotbal.

"Acest lucru include orice potenţial meci la orice nivel al fotbalului de seniori, juniori sau para-fotbal".

Federaţia de Fotbal a Statelor Unite

„Federaţia americană de fotbal este solidară cu poporul ucrainean şi denunţă fără echivoc invazia odioasă şi inumană a Rusiei.

Nu vom păta nici jocul nostru global, nici nu vom dezonora Ucraina, intrând pe acelaşi teren cu Rusia, indiferent de nivelul competiţiei sau de circumstanţe, până când libertatea şi pacea nu vor fi restabilite."

Federaţia Poloneză de Fotbal

„Având în vedere escaladarea agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, echipa naţională a Poloniei nu va juca niciun meci împotriva Republicii Ruse", a scris pe Twitter şeful Federaţiei Poloneze de Fotbal, Cezary Kulesza. „Aceasta este singura decizie corectă".

Federaţia Suedeză de Fotbal

„Invazia ilegală şi profund nedreaptă a Ucrainei face în prezent imposibile toate schimburile fotbalistice cu Rusia", a declarat Federaţia Suedeză de Fotbal.

„Prin urmare, solicităm FIFA să decidă ca meciurile de baraj din martie la care participă Rusia să fie anulate. Dar, indiferent de ceea ce va decide FIFA, nu vom juca împotriva Rusiei în luna martie."

Federaţia Cehă de Fotbal

„Comitetul executiv al federaţiei a aprobat în unanimitate decizia conform căreia echipa naţională a Cehiei nu va juca sub nicio formă posibilul meci împotriva echipei Rusiei în calificările pentru Cupa Mondială din 2022", a precizat federaţia cehă.

Federaţia de Fotbal din Irlanda

"FAI şi-a oferit sprijinul total şi fără echivoc Federaţiei Ucrainei şi a confirmat că nicio echipă irlandeză nu va juca împotriva Rusiei, la niciun nivel, până la noi ordine", a precizat pe Twitter Football Association of Ireland.

Federaţia de Fotbal a Irlandei de Nord

„Federaţia nordirlandeză de fotbal a convocat o reuniune extraordinară a consiliului său de administraţie şi a confirmat că Irlanda de Nord nu va disputa niciun meci al echipelor sale internaţionale sau al celor afiliate la nivel de club, dacă situaţia se va ivi, împotriva echipelor ruseşti în viitorul apropiat", a precizat şi federaţia irlandeză.

„Acest lucru include şi meciul de acasă din cadrul preliminariilor UEFA Under-21 pentru Euro, programat pentru 29 martie".

Federaţia Scoţiană de Fotbal

„Rămânem în dialog cu UEFA şi FIFA în ceea ce priveşte meciul nostru de baraj pentru Cupa Mondială masculină şi calificarea la Cupa Mondială feminină şi ne-am oferit să sprijinim pregătirile colegilor noştri ucraineni cât putem de bine", a declarat Federaţia Scoţiană de Fotbal.

„În cazul în care circumstanţele actuale vor continua, nu vom aproba nominalizarea unei echipe care să participe la meciul nostru programat pentru Cupa Regiunilor UEFA împotriva Rusiei, care ar trebui să se joace în august".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
fifa,
uefa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.