Lista celor mai toxice E-uri alimentare. Ce se ascunde in spatele etichetei

Postat la 31 ianuarie 2011 34 afişări

Printre pericolele care pandesc organismul din cauza E-urilor se numara alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, ale tubului digestiv, cancerul si cresterea nivelului de colesterol.

Majoritatea produselor alimentare din magazine au in compozitie E-uri. Daca unele dintre acestea sunt considerate inofensive, majoritatea sunt nocive pentru sanatate daca sunt consumate pe perioade mari de timp. Prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a realizat pentru gandul o lista a celor mai periculosi aditivi alimentari pe care ii intalnim in produsele pe care le mancam zi de zi. "Pentru ca legislatia din Romania permite producatorilor sa nu mai scrie pe eticheta E nu stiu de care, acestia precizeaza denumirea stiintifica a aditivului, iar omul devine confuz", subliniaza specialistul in nutritie.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mancare,
alimente,
e-uri,
ingrediente,
sanatate
/actualitate/lista-celor-mai-toxice-e-uri-alimentare-ce-se-ascunde-in-spatele-etichetei-7934301
7934301
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.